Poster reg fest 2003U Skopju (Makedonija) se u periodu od 15. do 19. oktobra 2003. godine, održao Regionalni festival doživotnog učenja, na kome su učestvovati predstavnici osam zemalja regiona. Glavni organizator Festivala je Institut za međunarodnu saradnju nemačkog saveza za obrazovanje odraslih – IIZ-DVV, Biro iz Skopja.

U okviru Regionalnog festivala 2003. godine u Skopju, održana je, između ostalog, i međunarodna konferencija posvećena stručnom obrazovanju, kao i sajam na kome su ustanove iz različitih zemalja predstavile svoju delatnost u ovoj oblasti. Pored predstavnika UNESKO-a, Saveta Evrope i brojnih međunarodnih organizacija koje su na različite načine angažovane u području obrazovanja, u radu su učešće uzeli i predstavnici ministarstava obrazovanja iz osam zemalja (Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Albanije, Rumunije i Republike Srbije). U okviru segmenta rada na ministarskom nivou, na početku se predstavio predsednik Republike Makedonije gospodin Trajkovski, a potom je usvojena zajednička deklaracije o doživotnom obrazovanju.

Delegaciju iz Srbije i Crne Gore, činilo je šesnaest članova, ne računajući predstavnike Ministarstva prosvete i sporta Republike Srbije, iz različitih institucija i organizacija koje su na različite načine angažovale u oblasti obrazovanja odraslih (Institut za pedagogiju i andragogiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Društvo za obrazovanje odraslih, Privredna komora Srbije, Institut G17 Plus, Mreža univerziteta za treće doba, Dobrotvorno društvo “Panonija”, Kulturno-informativni centar “Budo Tomović” iz Podgorice itd). Pored toga što su ove i druge institucije u okviru sajma predstavile svoje aktivnosti, na konferenciji, kao sastavnom delu Festivala, prezentovani su reformski zahvati u oblasti stručnog obrazovanja u Srbiji. Takođe, dva člana delegacije iz naše zemlje, primila su u Skopju nagrade za svoje angažmane u oblasti obrazovanja.

  • Skoplje 147
  • Skoplje 144
  • Skoplje 196
  • Skoplje 106
  • Skoplje 131


Podelite tekst i preko drugih mreža