Festival2001Institut za pedagogiju i andragogiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Društvo za obrazovanje odraslih 2001. godine, po prvi put, organizovali su Festival obrazovanja odraslih od 11. do 13. oktobra. Organizovanje ovakvih manifestacija u svetu (Nedelja učenja/obrazovanja odraslih, Festival učenja/obrazovanja, Nedelja doživotnog učenja/obrazovanja) predstavlja strategiju širenja informacija o doživotnom obrazovanju i podsticanja radoznalosti šire javnosti prema ovoj koncepciji, kao i podsticanja i prihvatanja inovativnih pristupa učenju odraslih.

Tokom trajanja Festivala obrazovanja odraslih, najšira javnost imala je prilike da se informiše, proprati i aktivno učestvuje u najrazličitijim oblicima, sadržajima i programima ustanova koje odraslima stoje na raspolaganju nudeći im različite obrazovne usluge.

Festival obrazovanja odraslih realizovao se na području tadašnje cele Jugoslavije, sa naglašenim aktivnostima u većim gradovima, kao što su: Beograd, Niš, Novi Sad, Subotica itd. Koncepcija Festivala podrazumevao je i aktivan boravak gostiju iz Evrope, koji su učestvovali sa svojim stručnim prilozima na akademskim aktivnostima posvećenim obrazovanju odraslih.

Berza01 Novinari01 Uvazeni01


Podelite tekst i preko drugih mreža